Момчета

Минитата на Овергаз си върнаха на Шампион за загубата от есента

Отборът на Овергаз (12) стартира подобаващо втората фаза на шампионата, като спечели двубоя си срещу Шампион. В препълнената зала на стадион “Васил Левски” момчетата на Овергаз спечелиха с 72–56, като се реваншираха за претърпяната в първия кръг загубата от значително по-опитния си противник.

За победителите отново най-силно в нападение игра Александър Илиев, който реализира 17 точки. Силен мач и за Юлиян Владимиров, който освен с отбелязаните си 16 точки, поддържаше духа на отбора с всеотдайната си борба и агресивна защита.

Добре играха и Любомир Недков и Николай Стефанов, които добавиха по 9 точки всеки. Мартин Горунов и Кристиян Кирилов допринесоха за победата с по 6 точки.

Григор Димитров загатна за потенциала си в отделни моменти на срещата, добавяйки 5 точки. Николай Пехливанов и Венцислав Крумов вкараха по 2 точки, а най-малките играчи на отбора Боби Петров и Теодор Якимов демонстрираха силното си желание за победа със сърцатата си игра.

Проблеми в защитата през първата част костваха на момчетата на Овергаз да се наложат над противника си още в ранните минути на срещата, като отстъпиха в резултата с 17 – 18.

В третатa част натрупаните по 4 лични нарушения на Александър Илиев, Николай Стефанов и Кристиян Кирилов не им позволиха да бъдат толкова полезни, колкото възможностите им позволяват. Въпреки това, благодарение на колективната си игра и помощта на Петър Петров, успяха да завършат частта с равенство (20 – 20).

Мачът бе решен със стартирането на последната четвъртина, когато момчета на Овергаз безапелационно надиграха съперниците си с 18-8.